Экология Украины


Партнеры












Медицинские услуги Днепропетровска

Французские натяжные потолки


Популярные статьи


Мантія на гачку

Суд ухвалив рішення повернути спійманим браконьєрам не лише знаряддя для вилову риби, а й... вісім сомів

Схоже, браконьєри розставили свої сіті далеко за межами річок і озер, діставшись і до кабінетів Обухівського районного суду. Інакше складно пояснити дії суддів, які нещодавно постановили повернути браконьєрам знаряддя масового вилову риби - електровудку. Як розказав "УМ" Сергій Тихолаз, інспектор відділу оперативного контролю Державного комітету рибного господарства, зловмисників затримали ще 5 червня, в період нересту риби, на Канівському водосховищі. Троє чоловіків вудили рибу електровудкою, браконьєрським засобом, що подає у воду електричний струм певної напруги та частоти й дозволяє "глушити" велику кількість риби одразу. Ці пристрої оголошені незаконними ще з початку цього року. За словами спеціалістів, електровудки здатні завдавати екосистемі водойм неймовірно великої шкоди, вбиваючи все живе навкруги.

Працівники рибінспекції вилучили човен iз двигуном, електровудку та 12 кілограмів риби, що вже встигли наловити баконьєри. За словами інспекторів, зловмисники вже тоді поводилися зухвало, сміялися в обличчя та були впевнені, що їм нічого не загрожує. "За роки роботи в Держрибоохороні з таким цинізмом мені ще зустрічатися не доводилося, - каже Сергій Тихолаз. - Суд постановив повернути браконьєрам конфісковане майно, тобто електровудку та човен". Аргументація рішення просто сміхотворна: суд прийняв до уваги щиросердне розкаяння, а також те, що браконьєри не знали, що ловити електровудкою незаконно. Хоча, як відомо, незнання законів не звільняє від відповідальності. Крім того, суд постановив повернути браконьєрам вісім сомів, яких вони встигли виловити, а покарання визначив у вигляді мінімального штрафу.

Держрибоохоронці вирішили не здаватися і написали скаргу в прокуратуру. "Це подіяло, і наразі є ще одне рішення, котре постановило знищити електровудку. Утім поки не відомо, що робити з рештою конфіскату - це питання також мають розглянути юристи. Але, незважаючи на рішення суду, не будемо віддавати браконьєрам їхнi знаряддя назад, бо це наша принципова позиція. Навіщо ж тоді працювати?" - обурюється Ігор Тихолаз.

Андрій СВИРИДОВСЬКИЙ

Джерело: Газета "Україна молода"

Фото з сайту: pozitron.ru


© 1998-2010 ProEco - новости экологии. Все права защищены. О проекте | Sitemap (xml)