Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





Екологи констатують: річки області забруднюють нафтропродуктами та іншою хімією

Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області виставлено претензію за порушення вимог Водного Кодексу України. Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області за підсумками перевірки додержання природоохоронного законодавства Ужгородською дистанцією водопостачання ДГТО "Львівська залізниця" та за результатами проведених інтрументально-лабораторних вимірювань було встановлено забруднення поверхневих водойм області.

А саме, у потік Мочарка, водойму комунально-побутової категорії, каналізаційними очисними спорудами (КОС) ст. Королево було скинуто 7,976 тис.м3 недостатньо очищених стічних вод з перевищенням нормативів гранично допустимого скиду по нафтопродуктах, а у р. Тиса, рибогосподарську водойму ІІ категорії, КОС ст. Саловка скинуто 2,216 тис.м3 недостатньо очищених стічних вод з перевищенням нормативів гранично допустимого скиду по азоту амонійному, нітритах, хлоридах, сульфатах, нітратах, чим порушено вимоги ст. 70 Водного Кодексу України. Інспекцією відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів проведено розрахунок шкоди, завданої природним ресурсам, та виставлено претензію на суму 1,092 тис. грн. для добровільного відшкодування збитків.

В разі залишення претензій без відповіді Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області буде подано позовну заяву до Господарського суду Закарпатської області щодо стягнення зазначеної суми.

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області

Джерело: Ужгород.net.ua

Добавить в: