Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





На Житомирщині - проблеми з очисними спорудами

74 населені пункти Житомирської області оснащені комунальними очисними спорудами. Проте в багатьох містах та селищах регіону вже роками резервуари водостоків заледве дихають - через що у прямому розумінні «задихається» довкілля.

Ситуацію, що склалась у нашій області, сьогодні вивчав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрій ХІврич. Урядовець відвідав очисні споруди Коростишева, Житомира та Бердичева.

Наскільки небезпечним для екології є нинішній стан систем каналізаційних зливів і де знайти кошти на їх реконструкцію? Очисні споруди у Коростишеві запрацювали ще у сімдесятих роках минулого століття. Термін їх експлуатації вичерпався вже 10 років тому. З тих пір побічні продукти життєдіяльності міста на берегах тетерева потрапляють до звичайних відстійників.

Шанс на екологічний порятунок для таких міст, як Коростишів, може з’явитися завтра у Рівному. Де відбудеться міжобласна відомча нарада, яка й покликана вирішити долю проблемних очисних.

Порівняно з Коростишевом - у Житомирі ситуація дещо позитивніша. В урядників тут проситимуть грошей на реконструкцію системи прийому водостоків.

Сучасні підходи до реконструкції дозволять уберегти не лише екологію, а й економіку підприємств водопостачання. На цьому наголошував у Житомирі перший заступник профільного міністра.

Просити грошей у держави комунальники вимушені. Різниця у тарифах заводить роботу водопостачальників у глухий кут.

Джерело: «Рупор Житомира»

Добавить в: