Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





Мінприроди не допустить браконьєрства на водних ресурсах України

В Україні офіційно розпочалась щорічна операція «НЕРЕСТ». Так, протягом періоду з квітня по червень цього року на рибогосподарських водоймах забороняється промисловий вилов водних живих ресурсів, окрім виловів, які проводяться на підставі наукових програм. Порушники вимог природоохоронного законодавства під час весняно-літньої заборони будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. У разі виявлення незаконно добутої риби нараховуються збитки завдані державі, конфіскуються знаряддя вилову.

Протягом періоду нересту риби Державна екологічна інспекція докладе всіх зусиль, щоб не допустити браконьєрства на водних ресурсах України. «Захист нерестуючої риби є запорукою збереження біорізноманіття для майбутніх поколінь», – вважає голова Голова Держекоінспекції Павло Жила.

За даними Держекоінспекції, у 2010 році під час проведення операції «НЕРЕСТ» було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 6 тис. 775 порушників, накладено штрафів на загальну суму 404 тис. грн, до судових органів передано 1560 протоколів, державі завдано збитків на суму 3 млн. 438 тис. грн.

Довідково: У період з квітня по червень, щороку забороняється промисловий вилов риби на рибогосподарських водоймах, окрім виловів, які проводяться на підставі наукових програм.

Порушники вимог природоохоронного законодавства під час весняно-літньої заборони вилову водних живих ресурсів притягуються до адміністративної відповідальності за ч. 3, 4, 5 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Любительське рибальство в нерестовий заборонений період може бути дозволено органами рибоохорони на спеціально визначених ділянках водойм однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега. Слід зазначити, що любительське рибальство із більшою кількістю вудок та гачків, а також із плавзасобів заборонено.

Джерело: Міністерство охорони навколишнього природного середовища України

Добавить в:


Ага. Подробно тут: karmelpilates.com смотри. Это важно. | Атомная энергетика