Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





Київ визнали найбруднішим містом Європи

За оцінками британської компанії The Economist Intelligence Unit, Київ - найбрудніше місто Європи. Британська компанія "The Economist Intelligence Unit", порівнюючи екологічну ситуацію в 30 європейських столицях, не дала Києву жодного балу з 10 можливих, назвавши Київ найзабрудненішим містом Європи.

Дослідники вивчали ряд показників, які свідчать про якість життя в європейських столицях: кількість шкідливих викидів в атмосферу, спожитої енергії, обсяги побутових відходів.

Найвищі оцінки за шкалою в 10 балів отримали столиці скандинавських країн: Копенгаген, Стокгольм і Осло.

Крім скандинавських країн, у десятку найбільш екологічно чистих столиць Європи увійшли: Відень, Амстердам, Цюріх, Гельсінкі, Берлін, Брюссель і Париж.

Водночас, відзначаюсть експерти, у Києві ситуація дзеркальна. В українській столиці занадто багато автомобілів, кияни використовують в два рази більше води та електроенергії, ніж європейці.

Крім того, за підрахунками експертів, Київ також є найбруднішим містом Європи, адже щороку на кожного киянина припадає до 600 кг сміття. Єдине, що, на думку експертів, дає хоча б якусь надію, це те, що з впровадженням екологічних програм Київ опинився на 23 місці, тоді як за всіма іншими показниками займає останнє - 30-е.

Джерело: TCH.ua

Добавить в: