Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





Виявлені порушення при зберіганні боєприпасів

У серпні поточного року Державна екологічна інспекція в Харківській області провела планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства військовою частиною А-1352, що в м. Балаклія. В ході перевірки було встановлено, що зберігання боєприпасів на об’єкті підвищеної екологічної небезпеки здійснюється за відсутності позитивного висновку державної екологічної експертизи, що є порушенням ст.ст. 13, 39 Закону України «Про екологічну експертизу» та ст.ст. 26-29 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища». До речі, у липні 2009 року екоінспекція вже фіксувала це порушення, але за рік воно не було усунуте.

Окрім цього, перевірка виявила, що військова частина А-1352 другий рік поспіль користується підземною водою з артезіанської свердловини без відповідного дозволу.

На момент перевірки на об’єкті не виявилося дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а також не вівся облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються. На відповідальну за це особу накладено адміністративний штраф.

А для вжиття заходів прокурорського реагування матеріали перевірки були направлені військовому прокурору Харківського гарнізону.

Джерело: "Державна екологічна інспекція в Харківській області"