Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





У Калуському районі прорвало трубопровід

Територія поблизу села Болохів Калуського району та навколишні річки стали об’єктом забруднення нафтопродуктами. Причиною послужила аварія на трубопроводі Дрогобич – Калуш, який належить калуському ТОВ «Карпатнафтохім».

«Перевіркою встановлено, – розповів «Експресу» начальник Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Ігор Яківчук, – що загальна площа забрудненої території орієнтовно складає 112 квадратних метрів, глибина просочування нафти в грунт – 20 сантиметрів».

Для ліквідації наслідків аварії на місце одразу виїхали оперативні групи Головного управління МНС в Івано-Франківській області, районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, аварійно-ремонтні бригади ТОВ «Карпатнафтохім», яким вдалося шляхом встановлення загат, загороджень, ловушок, обробки сорбентом «Еконодин», а також шляхом спалювання дизпалива в місцях найбільшої його концентрації не допустити подальшого поширення забруднення.

«На місці забруднення, – продовжує пан Яківчук, – працівниками Держекоінспекції відібрано проби ґрунту та поверхневих вод потічка Болоховець. Після отримання результатів аналізів будуть нараховані збитки, завдані навколишньому природному середовищу».

В даний час рятувальники і правоохоронці проводять заходи щодо з’ясування причин пошкодження трубопроводу. В якості однієї з версій розглядається несанкціонована врізка в трубу, з метою незаконного вибору дизпалива.

Автор: Сергій БІЛИЙ

Джерело: «Коломия»


Да. Всё здесь: https://saucyintruder.org подробно. Читайте. | Атомная энергетика