Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





Екологічний податок для суб'єктів господарювання, що мають автономну систему опалювання

З жовтня поточного року розпочинається опалювальний сезон, тож усі суб'єкти господарювання (юридичні особи та підприємці), що використовують автономну систему опалювання власної будівлі, приміщення, у т. ч . приміщень, що надаються ними в оренду іншим суб'єктам господарювання, здійснюють викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин при спалюванні палива (газу, мазуту) і є платниками екологічного податку.

У зв'язку з чим юридичні та фізичні особи зобов'язані подавати до ДПІ за місцем розташування такого об'єкта декларацію з екологічного податку з додатком 1 (викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря) і додатком 4 (розміщення відходів в спеціально відведених місцях) протягом 40 днів після закінчення кварталу. При цьому податок сплачується протягом 10 днів після подання звітності.

Законом України від 07.07.2011 р. N3609 внесено зміни до розділу VIII "Екологічний податок" ПКУ. А саме: з 1 жовтня 2011г. змінено перелік податкових агентів, які повинні утримувати і сплачувати до бюджету екологічний податок, що стягується за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення при використанні палива, а саме: замість суб'єктів, що здійснюють оптову і роздрібну торгівлю паливом, податковими агентами будуть виробники та імпортери палива. Об'єктом і базою оподаткування будуть обсяг и та види палива.

За матеріалами відділ МРР та звернень громадян ДПІ у Волноваському районі Донецької області

Джерело: "Дебет-Кредит"