Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





Полтавський міський дендропарк громадськість вирішила рятувати

У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбулося засідання громадської ради по збереженню міського дендропарку. На цій нараді був почесний гість із Німеччини – Еккард Фельштерн, представник муніципального управління лісового господарства із Фільдерштадту. Пан Фельштерн поділився досвідом організації подібних німецьких парків.

– Кількість обслуговуючого персоналу в денропарку залежить від рівня механізації, –розповів Еккард Фельштерн. – Я навіть не можу уявити, що у наших парках була охорона. Офіційно про них дбає поліція, але полісмени рідко до нас заходять. Штраф за сміття становить від 500 до 1000 євро, тому мало хто може собі дозволити смітити.

Члени громадської ради вирішили просити допомоги у міської влади, адже дендропарк належить Полтаві.

– Головне – бажання допомогти, – зазначив Володимир Моргун, професор ПНПУ імені В. Короленка. – З усіх полтавських шкіл у дендропарку прибирають лише члени волонтерського загону «Відродження» та студенти аграрного коледжу. А чому ж не пройти практику екологам та біологам, що навчаються в полтавських університетах? Зараз у школі макисмально всаджують за комп’ютери, трудове виховання та фізкультура майже зникли у школах. Чому ж тоді дивуватися, що діти ростуть дуже хворобливими та слабкими? Робота на свіжому повітрі ще нікому не зашкодила. Пропоную це питання також підняти для обговорення.

Також волонтери зібрали пакет міжнародних нагород, що здобув полтавський міський дендропарк, щоб чиновники могли зрозуміти важливість підтримки такого шедевру садово-паркового мистецтва.

– Головне, щоб нас підтримали, – сказала Ольга Откидач, координатор волонтерського загону «Відродження» Полтавської міської гіназії №9. – Бо всі відповідні служби повідписували, що ідея відродити парк дуже хороша, але ніхто для цього нічого не зробив. Лише на громадській та волонтерській ініціативі багато не зробиш.

Джерело: "Всі Новини Полтави"