Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





ВОДА ТА МОЛОДЬ – РАЗОМ У МАЙБУТНЄ!

Розпочався прийом робіт на конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз», національний етап Міжнародного конкурсу « Stockholm Junior Water Prize»

Щороку влітку до Стокгольму з’їжджається молодь з цілого світу, щоб взяти участь у престижному водному конкурсі Stockholm Junior Water Prize, нагороду переможцю якого – голубу кришталеву краплю і 5000 дол. США - вручає сама Її Королівська Високість Принцеса Швеції Вікторія.

Основна мета конкурсу - залучення молоді до вирішення проблем збереження та раціонального використання водних ресурсів.

В конкурсі бере участь 30 країн і кількість країн-учасниць з року в рік зростає - в минулому році до конкурсу долучилися Словаччина, Гана і Нідерланди, в цьому році - Кіпр.

Конкурс проходить в рамках Всесвітнього водного тижня (World Water Week). Міністри закордонних справ, охорони довкілля, водних ресурсів, президенти водних та природоохоронних асоціацій, провідні вчені. фахівці науково-дослідних установ та інституцій, що займаються проблемами довкілля – це понад 1200 учасників з більш як 100 країн світу,. Науковці діляться своїми досягненнями і винаходами, урядовці обмінюються досвідом розвитку і впровадження, а підприємці привозять найновіші вироби і технології. Пленарні засідання, круглі столи, семінари, технічні екскурсії, демонстрації проектів, презентації досягнень – такий чималий перелік подій, що відбуваються протягом World Water Week. Саме тут вручаються нагороди - «Стокгольмський Водний Приз» (Stockholm Water Prize) - за найкращу наукову розробку, «Стокгольмський Юнацький Водний Приз» (Stockholm Junior Water Prize) - за найкращий молодіжний проект та «Стокгольмську Промислову Водну Нагороду» (Stockholm Industry Water Award - за найефективніше використання води в промисловості. Це найпрестижніші міжнародні конкурси в галузі збереження водного середовища і єдині у світі, які відбуваються під патронатом і за безпосередньої участі королівської родини. Так як і нобелівська премія «Стокгольмський водний приз» вручається Його Королівською Величністю королем Швеції Густавом в тому ж залі (City Hall). Вже шість років учасником молодіжного конкурсу є Україна. Національний етап Міжнародного конкурсу «Stockholm Junior Water Prize» під назвою «Всеукраїнський юнацький водний приз» проводить видавництво «ЕКОінформ» під патронатом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Міністерства закордонних справ України, у співпраці з Міністерства освіти і науки України, Конкурс відкритий для всіх проектів , які торкаються водної тематики. Основні критерії визначення переможця – самостійність виконання, глибина досліджень і новизна прийнятого технічного рішення.

В Україні фінал конкурсу відбувається в Києві в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут», визначення переможців - в Орхуському центрі Міністерства охорони навколишнього природного середовища. Урочисте нагородження переможців Гран-Прі та 2-ого і 3-го місць проходить в Посольстві Швеції в Україні. Гран-Прі конкурсу - скляну краплю «Медіум» вручає Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні. Основна ж нагорода переможцю Гран-Прі – поїздка у Швецію для участі у Stockholm Junior Water Prize. В Києві учасники конкурсу мають можливість не тільки познайомитись зі своїми однодумцями з усіх куточків України та захищати свої роботи перед провідними науковцями України. Для них в Києві також організовується цікава культурна та пізнавальна програма.

В цьому році конкурс має свої особливості –нагородою переможцям буде поїздка на Міжнародний водний конгрес «ЕТЕВК» в м. Ялта, де вони зможуть представити свої роботи на оцінку науковців з цілого світу. Всі фінальні роботи будуть опубліковані у збірнику оповідей Міжнародного конгресу «ЕТЕВК» та в науково-технічному журналі «ЕКОінформ».

Генеральний партнер конкурсу - компанія DOW Europe GmbH.

Детальніша інформація про «ВЮВП» на www.ekoinform.lviv.ua., SJWP - www.siwi.org
тел.: +38 032 297-04-98
факс: +38 032 294-92-03
skype:ekoinform

Запрошуємо до участі в конкурсі всіх, кому не байдуже майбутнє нашого довкілля!

Добавить в: