Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





Сьогодні є ще одна причина повертатися до природи. Нове дослідження показує, що у людей, які виросли в більш сільських місцевостях рідше розвивається алергія. Причиною може бути те, що багаті видами середовища мають більш приязних мікробів, що колонізують наші тіла та захищають від запальних захворювань.

«Ми вважаємо, що контакт людей, зокрема дітей, із природнім середовищем та біорізноманіттям може бути дуже важливим для імунної системи»,— каже Ілька Ганськи, еколог із Гельсінського університету та перший автор дослідження.

Ганськи із колегами досліджував гіпотезу біорізноманіття, або твердження, що глобальна відмова від біорізноманіття та зменшення контакту з ним пов’язані зі зростаючим поширенням хронічних запальних та автоімунних захворювань. Аби перевірити, чи справді біорізноманіття створює або не створює захист проти подібних станів, команда досліджувала мікробне різноманіття 118 підлітків. Учасники дослідження жили у одних і тих самих будинках усе своє життя і були обрані випадковим чином в районі 100 на 150 км у східній Фінляндії. Дехто з дітей жив у сільській місцевості, на фермах, тоді як інші жили у більших містах. Дослідники відмічали такі фактори, як куріння членів родини, наявність у будинку хатніх улюбленців і до якого типу алергенів чутливі піддослідні, аби переконатися, що кореляція із бактеріальним здоров’ям не пов’язана лише з алергеном.

Архив:

Август 2011