Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





З жовтня поточного року розпочинається опалювальний сезон, тож усі суб'єкти господарювання (юридичні особи та підприємці), що використовують автономну систему опалювання власної будівлі, приміщення, у т.ч. приміщень, що надаються ними в оренду іншим суб'єктам господарювання, здійснюють викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин при спалюванні палива (газу, мазуту) і є платниками екологічного податку.

У зв'язку з чим юридичні та фізичні особи зобов'язані подавати до ДПІ за місцем розташування такого об'єкта декларацію з екологічного податку з додатком 1 (викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря) і додатком 4 (розміщення відходів в спеціально відведених місцях) протягом 40 днів після закінчення кварталу. При цьому податок сплачується протягом 10 днів після подання звітності.

С 12 по 15 октября уровень воды в Днестровском лимане заметно снизился: начался отлив. Во многих местах любой из жителей города Белгород-Днестровский, а также прибрежных сел, мог наблюдать интересный и, в то же время, «живописный пейзаж».

Там, где еще вчера была вода, сегодня на всеобщее обозрение открылась вся правда и действительность, скрываемая от нас. Нашему взору предстала страшная картина: на дне лимана мы увидели не исчисляемое количество пластиковых бутылок, битого стекла, консервных банок, полиэтиленовых мешков и пакетов. Количество мусора превзошло все наши ожидания.

Хоть нам и довелось увидеть только те участки прибрежной полосы, которые открылись нам в результате отлива, мы пришли в ужас. Невольно напрашивался вопрос: а что же находится дальше под водной гладью? На данный момент мы даже не будем затрагивать тему о загрязнении берегов лимана, ведь на эту проблему давно уже никто из городского совета не обращает внимания. Куда ни глянь - везде горы мусора и отходов.

Місцеві мешканці не вірять, що хтось може зупинити забруднення річки.
Тальнівський цукрозавод в Черкаській області продовжує зливати брудні стічні води в річку Тальянку - вода в річці стала білого кольору.

"Як тільки вихідні – так і новий викид. Річка смердить, каміння покрилося 5-сантиметровим нальотом, а хазяям заводу як із гуся вода", - розповів місцевий житель, 54-річний Віктор Красніцький.

Місцева санітарна станція кілька місяців не може потрапити на територію цукроварні.

"Взагалі-то без дозволу санітарної станції завод не має права розпочинати роботу, – заявив головлікар санітарно-епідеміологічної станції 63-річний Віктор Зозуля. – На вході до підприємства стоять озброєні хлопці й мене не пускають".

Такий інноваційний метод системи очистки каналізаційних стоків збирається запровадити міський голова Черкас Сергій Одарич.

Причина реформ – зношеність та аварійність колекторів та очисних споруд міста. Підгледів нову технологію мер в Угорщині, де минулого тижня був з робочим візитом.

– Суть їхнього методу – очистка біологічним шляхом за допомогою бактерій і коріння рослин, – говорить Сергій Одарич. – Самі ж очисні споруди являють собою теплиці, вартість спорудження яких не перевищує наші звичайні, а от експлуатація на 30% нижча. Якщо перевести на гривні, то для нас це коштуватиме 1 гривню за кубометр стоків. Нині ж у Черкасах ми платимо 1,46 грн., і цей показник є найнижчим в Україні.



строительные новости http://okvsk.ru/ | Атомная энергетика