Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





23 октября 2012, Запорожье - Акционерное общество «МОТОР СИЧ» завершило процедуру регистрации проекта по внедрению энергосберегающих технологий на производственных мощностях своего предприятия.

Суть проекта, реализованного в рамках Киотского протокола, заключается в применении новейших технологий комбинированного производства тепловой и электрической энергии на основе газотурбинных установок. Проект нацелен на повышение уровня эффективности использования предприятиями АО «Мотор Сич» энергетических ресурсов и, как следствие, сокращение выбросов в атмосферу парниковых газов. Уникальность проекта обеспечивает использование инновационной газотурбинной технологии когенерации, которая пока не является распространенной в Украине.

Прокуратура Київської області виявила численні порушення вимог Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" та іншого природоохоронного законодавства в діяльності Державної екологічної інспекції в Київській області при здійсненні державного контролю в діяльності підприємств аграрного сектору в сфері тваринництва. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури.

Зокрема, посадовими особами вказаного інспекційного органу неналежним чином вживались заходи до притягнення винних осіб до відповідальності. Також, невірно здійснювалися нарахування і стягнення завданої довкіллю шкоди у зв'язку з порушенням природоохоронного законодавства. Керівництвом не забезпечено належного контролю за виконанням раніше винесених рішень та приписів. Крім того, мали місце факти неналежного повідомлення суб'єктів господарювання вказаної галузі про проведення планових перевірок, журнал реєстрації направлень взагалі не вівся.

27 вересня у селищі Верхнячка Христинівського району Черкаської області по провулку Дзержинського працівники ДП «Уманське лісове господарство» незаконно зрубали п’ять сторічних дубів. При цьому всі дерева були живоростучими, а діаметр знищених стовбурів складав понад 70 сантиметрів.

На вимогу представників громади пояснити причини такого злісного вандалізму лісники повідомили, що вирубка здійснена за заявою жителів вулиці Дзержинського у зв’язку з загрозою падіння дерев на господарчі будівлі та особистий житловий будинок.

Проте, у місцевих жителів виникло логічне запитання – з яких пір заява громадянина є підставою для вирубки дерев, до того ще й цінних порід? Жителі Верхнячки переконані, що при вирубці не було враховано стан цих дерев і вже направили відповідні звернення до прокуратури, центральних органів державної влади та народних депутатів.

Архив:

Октябрь 2011