Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





На Черкащині селищна громада вимагає припинити свавілля місцевих лісників

27 вересня у селищі Верхнячка Христинівського району Черкаської області по провулку Дзержинського працівники ДП «Уманське лісове господарство» незаконно зрубали п’ять сторічних дубів. При цьому всі дерева були живоростучими, а діаметр знищених стовбурів складав понад 70 сантиметрів.

На вимогу представників громади пояснити причини такого злісного вандалізму лісники повідомили, що вирубка здійснена за заявою жителів вулиці Дзержинського у зв’язку з загрозою падіння дерев на господарчі будівлі та особистий житловий будинок.

Проте, у місцевих жителів виникло логічне запитання – з яких пір заява громадянина є підставою для вирубки дерев, до того ще й цінних порід? Жителі Верхнячки переконані, що при вирубці не було враховано стан цих дерев і вже направили відповідні звернення до прокуратури, центральних органів державної влади та народних депутатів.

У селі запевняють, що працівники Уманського держлісгоспу, переслідуючи особисті корисливі інтереси та прикриваючись надуманими підставами, здійснили вищезазначену вирубку з метою реалізації цінних порід деревини.

«Питання вирубки не погоджувалося з територіальною громадою селища, ніхто не надавав необхідних висновків про те, чи взагалі існує вірогідність падіння цих дерев/ При цьому також істотно порушені права територіальної громади смт Верхнячка, так як дані лісові насадження є невід’ємною частиною екосистеми селища», - зазначається у зверненні представників громади Верхнячки, яке є у розпорядженні інформаційного агентства AgroNews.

«Даний ліcовий масив було свого часу штучно висаджено силами сільської громади, а до відання органів лісового господарства передано виключно для зберігання, охорони та примноження. Натомість маємо картину відвертого вандалізму, хамства і злісної неповаги до інтересів мешканців селища», - запевняють селяни у листі до керівництва держави. Звертаючись до очільників центральних органів влади і правоохоронних органів, жителі Верхнячки просять допомоги у вирішенні цієї ситуації, проведення об’єктивного розслідування викладених фактів та притягнення винних до відповідальності згідно чинного законодавства.

Джерело: AgroNews


Читайте также:

Невідомі заради соку у заповідному лісі понівечили берези. Екологи підозрюють «Київзеленбуд»

У Ялті обурені мешканці своїми автівками перекрили дорогу вантажівкам

Благодійна виставка-аукціон альтернативних дизайнерських ялинок відбудеться в Ужгороді

Пещеры и абсолютная заповедность

У центрі Львова врятували рідкісних орлів (відео)

Люди, які воюють за природу. Три еко-ініціативи, що змінили Україну

Китайские моллюски и американские раки вытесняют с Дуная судака и щуку

Чи дійсно кімнатні рослини очищують повітря?

А Ви були на росохацьких полонинах ?

"Чужі" атакують. Правила детоксикаційного харчування

Лише екзотики бракувало

Абсолютная заповедность и санитарные рубки в заповедниках Украины

Куда поехать весной: лучшие заповедники Украины

Брошуру на захист степу видали за кошти, зібрані в інтернеті

На Каховском водохранилище был задержан очередной браконьер, который ловил рыбу электроудочкой

На водоемах Запорожского края устанавливают искусственные нерестовые гнезда. Видео

Чорнобиль, кинутий напризволяще

Как бороться с сезонной аллергией

Екологія повинна бути захищена законом

Яким би не було довкілля, про це мають знати всі