Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





А Ви були на росохацьких полонинах ?

Гори... Вони кличуть у свій світ, випробуючи на шляху безліччю труднощів і перешкод. Які таємниці намагаються відкрити нам мовчазні вершини, красуючись під ніжною лазур'ю неба чи суворим поглядом хмар? Про що невпинно шепотять дивні простори, що відкриваються погляду лише з висоти?

Людина, що хоч раз в житті побувала на вершині, і відчула серцем глибину оточуючої Величі, зрозуміла, що зустрілася з Таємницею.

Ми всі добре знаємо про великий природоохоронний об’єкт на Сколівщині наш національний природний парк, адміністративною одиницею якого і є Завадківське лісництво. Воно хоч по площі і найменше, але не менш цікаве в природоохоронному, рекреаційному, науковому та екологічному значеннях.

Територія Завадківського лісництва НПП “Сколівські Бескиди” охоплює цінні з ландшафтно-екологічної, ботаніко- і зоогеографічної та природоохоронної точок зору гірські екосистеми. Територія розташування лісництва в басейні р. Завадка та її приток в межах природно-географічних районів Сколівських Бескид. На території лісництва збереглися рештки природних високопродуктивних і біологічно стійких деревостанів - вікові букові ліси, які значною мірою відображають різноманітність лісового покриву Бескид. Також тут зустрічаються понад 15 видів рослин, занесених до Червоної книги України. Багатий і різноманітний видовий склад фауни. Тут водиться олень благородний, козуля, дика свиня, заєць-русак, лисиця, куниці лісова і кам’яна, вовк, ведмідь бурий, з рідкісних видів - борсук, кіт лісовий, рись. Із птахів гніздяться тетерев, рябчик.

Одним з пріоритетних напрямків розвитку лісництва є розвиток рекреаційної діяльності. Зокрема на території лісництва створені стави, на який надаються послуги з любительського рибальства. Територія лісництва облагороджена малими архітектурними формами: альтанами, лавками з столами. Справжньою окрасою звичайно тут є лебеді.

Наше лісництво надає послуги з організації кінної прогулянки «На Росохацькі полонини». Протяжність даного маршруту становить 10 км. Початок маршруту - садиба Завадківського лісництва (с. Мита, Сколівський район), і веде на Росохацькі полонини. Звідси відкриваються чудові краєвиди Сколівських Бескидів, безмежні простори лісів з гомінкими потоками. У спеку тут можна напитися цілющої води з природних джерел.

Останнім часом вітчизняних і іноземних туристів - гостей України приваблює ексклюзивний вид туризму - кінний туризм, який досить швидкими темпами розвиваються у Карпатському регіоні, в т ч. і на Сколівщині.

Кінний туризм в Україні розвивається, завойовує все більше прихильників. Цей вид активного туризму користується заслуженною популярністю у любителів кінних прогулянок природничого, етнічного, історичного, екстремального, паломницького, мисливського, рибальського, гірського напрямків. Кінний туризм - це привабливий спосіб проведення часу та вивчення зсередини життя мешканців країни.

Звичайно, ми працюємо над новими напрямками розвитку рекреаційної діяльності, це зокрема – організація турів вихідного дня, які б дозволили відвідувачам більш детально знайомитись з територією не тільки нашого лісництва, а і вивчати етнокультурну регіону, відчути бойківський дух та відвідати пам’ятки місцевого значення – сакральну архітектуру. Ми завжди раді відвідувачам парку і прикладемо максимум зусиль, щоб всім тут сподобалось і вони знову і знову хотіли сюди повернутись.



Автор: Олексій Вовкунович, Лісничий Завадківського лісництва НПП «Сколівські Бескиди»

Джерело: Український лісовод


Читайте также:

Невідомі заради соку у заповідному лісі понівечили берези. Екологи підозрюють «Київзеленбуд»

У Ялті обурені мешканці своїми автівками перекрили дорогу вантажівкам

Благодійна виставка-аукціон альтернативних дизайнерських ялинок відбудеться в Ужгороді

Пещеры и абсолютная заповедность

У центрі Львова врятували рідкісних орлів (відео)

Люди, які воюють за природу. Три еко-ініціативи, що змінили Україну

Китайские моллюски и американские раки вытесняют с Дуная судака и щуку

Чи дійсно кімнатні рослини очищують повітря?

А Ви були на росохацьких полонинах ?

"Чужі" атакують. Правила детоксикаційного харчування

Лише екзотики бракувало

Абсолютная заповедность и санитарные рубки в заповедниках Украины

Куда поехать весной: лучшие заповедники Украины

Брошуру на захист степу видали за кошти, зібрані в інтернеті

На Каховском водохранилище был задержан очередной браконьер, который ловил рыбу электроудочкой

На водоемах Запорожского края устанавливают искусственные нерестовые гнезда. Видео

Чорнобиль, кинутий напризволяще

Как бороться с сезонной аллергией

Екологія повинна бути захищена законом

Яким би не було довкілля, про це мають знати всі


screensaver sexy | Как выглядит родинка intramed.spb.ru. | Атомная энергетика