Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





Благодійна виставка-аукціон альтернативних дизайнерських ялинок відбудеться в Ужгороді

Головний заклик: "Не рубай ялинку – подаруй дитині свято!".
В європейському дизайні вже давно прослідковуються еко-тенденції у підготовці до новорічно-різдвяних свят. Головним завданням дизайнера у такому випадку є спроба знайти альтернативу використання природніх матеріалів або створення своїх об'єктів, використовуючи матеріали вторинної переробки.

– Ідея зробити подібну акцію виникла не просто так. Це екологічна акція, спрямована на донесення до громадськості ідеї про те, що новорічне оформлення будинків може бути гарним та стильним і без використання живих ялинок. Тому це виставка альтернативних ялинок з чого завгодно, тільки не з живих дерев, – каже Катя.

Головна мета акції – розповісти про те, що живі ялинки мають рости у лісах, а не вирубуватися заради кільках новорічних днів. Натомість, композиції з різноманітних матеріалів: гілок дерев, дощок, текстилю, старих речей, предметів побуту та найнесподіваніших матеріалів – можуть стати чудовою основою для альтернативної ялинки.

Аукціон є соціальним, ажде кошти від продажу лотів підуть на лікування маленької дівчинки Натусі, яка хворіє на алопецію.

– Мені хотілося, щоб ці ялинки несли в собі трохи більше, ніж просто альтернативу натуральним. Екологія – це чудово, але напередодні свят завжди хочеться зробити щось справді добре, комусь допомогти, подарувати те, чого бракує, поділитися чимось… Одним словом, зробити якийсь достойний вчинок. Для мене ще з дитинства Новий Рік та Різдво мають якесь особливо-магічне значення, а ялинка це той атрибут без якого неможлива вся ця магія. Тому дуже символічно було б в такий спосіб і допомогти родині 7-ми річної Наталочки. Ми сподіваємося, що зможемо їм хоч трохи допомогти, – розповідає Катя.

– Про ідею такої виставки я думала вже давно. Як завжди, за іронією долі, якщо ініціативу не підтримує ще хтось поряд, то запал згасає і проекти залишаються так і нереалізованими. Дуже приємно, що багато друзів виявили бажання долучитися до мого задумуд. Серед авторів багато творчих людей, декоратори, дизайнери, художники… Я до останнього думала, що через складну ситуацію в країні не буде нічого, але багато хто зголосився, тому аукціон таки відбудеться, – ділиться Катя.

Тож, 21 грудня о 16:00 відбудеться відкриття виставки альтернативних ялинок, а наступного дня у той самий час, розпочнеться благодійний аукціон-продаж цих лотів. Місце проведення: Apriori Pub.

– Над святковим оформленням цього закладу я працювала кілька днів і витримала саме у такому стилі. В затишній атмосфері можна буде приємно поспілкуватися з цікавими людьми, долучитися до благодійної акції та придбати для себе чи в подарунок дуже цікаві новорічні декорації, а також просто приємно і незабутньо провести свій час, – підкреслює Катя Моргентал.

Varosh

Источник: Varosh – онлайн-путівник Закарпаттям


Читайте также:

Невідомі заради соку у заповідному лісі понівечили берези. Екологи підозрюють «Київзеленбуд»

У Ялті обурені мешканці своїми автівками перекрили дорогу вантажівкам

Благодійна виставка-аукціон альтернативних дизайнерських ялинок відбудеться в Ужгороді

Пещеры и абсолютная заповедность

У центрі Львова врятували рідкісних орлів (відео)

Люди, які воюють за природу. Три еко-ініціативи, що змінили Україну

Китайские моллюски и американские раки вытесняют с Дуная судака и щуку

Чи дійсно кімнатні рослини очищують повітря?

А Ви були на росохацьких полонинах ?

"Чужі" атакують. Правила детоксикаційного харчування

Лише екзотики бракувало

Абсолютная заповедность и санитарные рубки в заповедниках Украины

Куда поехать весной: лучшие заповедники Украины

Брошуру на захист степу видали за кошти, зібрані в інтернеті

На Каховском водохранилище был задержан очередной браконьер, который ловил рыбу электроудочкой

На водоемах Запорожского края устанавливают искусственные нерестовые гнезда. Видео

Чорнобиль, кинутий напризволяще

Как бороться с сезонной аллергией

Екологія повинна бути захищена законом

Яким би не було довкілля, про це мають знати всі