Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





Браконьєрський улов – на вагу золота. Прес-конференція

За 2011 рік інспекторами державної рибоохорони розкрито 8394 порушення природоохоронного законодавства, з яких 1901 є грубими, тобто пов’язаними із застосуванням заборонених знарядь лову.

Про це було заявлено на підсумковій пресконференції, яку провели фахівці управління Західно­Чорноморського басейнового управління охорони, використання та відновлення водних біоресурсів та регулювання рибальства – заступник начальника управління Юрій Лукаржевський, начальник відділу рибоохорони Валентин Кольчак та начальник відділу охорони виняткової (морської) економічної зони України Микола Мацкул.

Крім того, під час рейдів, проведених органами рибоохорони разом з іншими правоохоронними органами на ринках та в інших місцях торгівлі водними живими ресурсами, виявлено 1641 випадок порушення громадянами та юридичними особами порядку придбання та реалізації таких ресурсів. На ринках вилучено понад 27,6 т відповідної продукції, яка реалізовувалася без наявності у продавців документів, які підтверджують законність їх придбання, і сертифікатів якості на реалізований товар.

Усього ж з початку року вилучено близько 41,2 т виловлених з порушеннями чинного законодавства водних живих ресурсів, а також вилучено 4735 сіткових та 1254 інших заборонених знарядь лову.

За виявленими фактами протягом минулого року порушникам пред’явлено 813 позовів про відшкодування збитку, завданого рибному господарству України, на загальну суму 513496,89 гривні, а також стягнено штрафів на суму понад 778486,5 гривні. Щодо 31 дуже грубого порушення до слідчих органів передано матеріали про притягнення 48 порушників до кримінальної відповідальності.

Начальник відділу рибоохорони Валентин Кольчак повідомив також про Постанову Кабінету Міністрів України за № 1209 від 21.11.2011 року «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, завданої внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів», яка набула чинності. За його словами, ця такса зросла у кілька разів, у порівнянні з попередньою, і розраховується з кожного екземпляра водних біоресурсів, незалежно від його розміру та ваги. Так, наприклад, за один екземпляр веслоноса або гібрида осетрових сьогодні браконьєрові доведеться заплатити штраф у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 2550 гривень, за чорноморського калкана, річкову камбалу – 50, піленгаса – 40, лобана, сингіля – 35, судака – 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Відповідні такси встановлені і щодо інших видів риб та ракоподібних.

На пресконференції були також розглянуті проблеми зариблення водойм Одещини та їх екологічного стану.

Джерело: ОДЕСЬКІ ВІСТІ



Читайте также:

Невідомі заради соку у заповідному лісі понівечили берези. Екологи підозрюють «Київзеленбуд»

У Ялті обурені мешканці своїми автівками перекрили дорогу вантажівкам

Благодійна виставка-аукціон альтернативних дизайнерських ялинок відбудеться в Ужгороді

Пещеры и абсолютная заповедность

У центрі Львова врятували рідкісних орлів (відео)

Люди, які воюють за природу. Три еко-ініціативи, що змінили Україну

Китайские моллюски и американские раки вытесняют с Дуная судака и щуку

Чи дійсно кімнатні рослини очищують повітря?

А Ви були на росохацьких полонинах ?

"Чужі" атакують. Правила детоксикаційного харчування

Лише екзотики бракувало

Абсолютная заповедность и санитарные рубки в заповедниках Украины

Куда поехать весной: лучшие заповедники Украины

Брошуру на захист степу видали за кошти, зібрані в інтернеті

На Каховском водохранилище был задержан очередной браконьер, который ловил рыбу электроудочкой

На водоемах Запорожского края устанавливают искусственные нерестовые гнезда. Видео

Чорнобиль, кинутий напризволяще

Как бороться с сезонной аллергией

Екологія повинна бути захищена законом

Яким би не було довкілля, про це мають знати всі