Экология Украины


Популярные статьи

Партнеры





Лучший Детский форум





На Полтавщині завершилась посадка лісів

Весняна посадка лісів на Полтавщині завершена. За період лісокультурної кампанії 2012 року лісівники області посадили понад 1982 га лісу (104% до річного завдання), з них – 870 га у державному лісовому фонді, 1112 га нових захисних насаджень.

На лісокультурні площі висадили 14 млн штук сіянців і саджанців в асортименті 32 деревних та чагарникових порід. Добрі темпи проведення лісокультурної кампанії забезпечили Полтавський, Миргородський, Гадяцький та Пирятинський лісгоспи.

За підтримки депутатського корпусу у поточному році з обласного екологічного фонду на роботи зі створення нових лісових насаджень виділили 2 мільйони гривень.

Для розвитку сучасного суспільства надзвичайно важливу користь становлять приміські ліси, що розташовані поблизу великих міст: Кременчука, Полтави, Комсомольська та інших. Оскільки, проходячи через листяний покрив дерев, повітря очищається, створення таких лісів потребує першочергового значення. Доречно відмітити, що один гектар приміських соснових лісів дає у рік близько 30 тонн кисню, що вистачає для дихання 19 людей. За останні роки таке зелене кільце молодих соснових та дубових насаджень на площі понад 1600 гектарів з'явилося поблизу Кременчука. Враховуючи, що один гектар соснового лісу в теплий день виділяє до 30 кілограмів ефірних масел, то у подальшому такі насадження здатні "простерілізувати" дане місто.

Загалом, лісоводи Полтавщини за період 2002-2012 року роботи із відтворення лісу провели на площі 20600 гектарів, із них обсяги залісення малопродуктивних, змитих, дефльованих та ерозійно небезпечних земель склали 12800 тисяч гектарів. Всі зусилля лісівників спрямовані на збільшення лісистості нашої області до оптимального рівня.

Традиційно навесні, з ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України в Україні, і на Полтавщині зокрема, тривала акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Аби більше розказати громадськості про важливість шанобливого і відповідального ставлення до природи, зацікавити у збереженні і примноженні лісових багатств рідного краю до створення лісових насаджень залучається учнівська та студентська молодь, представники влади та громадських організацій та інші небайдужі громадяни. Цього року у заходах акції взяли участь понад 4000 осіб з різних куточків області.

Лісівники області щиро вдячні всім учасникам акції. Завдяки активності громадян зелені шати Полтавщини кожного року збільшуються.

Лілія Гнатенко, прес-секретар Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства

Джерело: ОКІА «Новини Полтавщини»


Читайте также:

Невідомі заради соку у заповідному лісі понівечили берези. Екологи підозрюють «Київзеленбуд»

У Ялті обурені мешканці своїми автівками перекрили дорогу вантажівкам

Благодійна виставка-аукціон альтернативних дизайнерських ялинок відбудеться в Ужгороді

Пещеры и абсолютная заповедность

У центрі Львова врятували рідкісних орлів (відео)

Люди, які воюють за природу. Три еко-ініціативи, що змінили Україну

Китайские моллюски и американские раки вытесняют с Дуная судака и щуку

Чи дійсно кімнатні рослини очищують повітря?

А Ви були на росохацьких полонинах ?

"Чужі" атакують. Правила детоксикаційного харчування

Лише екзотики бракувало

Абсолютная заповедность и санитарные рубки в заповедниках Украины

Куда поехать весной: лучшие заповедники Украины

Брошуру на захист степу видали за кошти, зібрані в інтернеті

На Каховском водохранилище был задержан очередной браконьер, который ловил рыбу электроудочкой

На водоемах Запорожского края устанавливают искусственные нерестовые гнезда. Видео

Чорнобиль, кинутий напризволяще

Как бороться с сезонной аллергией

Екологія повинна бути захищена законом

Яким би не було довкілля, про це мають знати всі